Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

--Νους υγιής εν σώματι υγιές--


Νους υγιής εν σώματι υγιές, αυτό έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αυτό λέμε και εμείς σήμερα. Εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει της μόδας το γυμναστήριο. Όλοι έχουν μια συνδρομή σε κάποιο από αυτά τα γυμναστήρια-αλυσίδες-καφετέριες. Το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο προσφάτως θεωρείται πολύ in. Μαζεύονται παρέες και πηγαίνουν εκεί όπου κάνουν ακριβώς ότι και στις καφετέριες, κουβεντιάζουν, παίρνουν μάτι, σχολιάζουν, κάνουν χαβαλέ γενικώς ΚΑΙ κάνουν και «λίγο» γυμναστική. Η διαφορά είναι ότι για να το κάνουν αυτό προπληρώνουν την συνδρομή (σαν να προπληρώσεις του καφέδες ενός χρόνου).

«Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής ενώ το γυμναστήριο χαμένος χρόνος». Αυτά είναι τα λόγια ενός "χρόνιου" παθόντα και παλαιού πρωταθλητή Ελλάδος στο body building, με τα οποία συμφωνώ απόλυτα. «Χρησιμοποιώντας το γυμναστήριο σαν χώρο για γυμναστική και όχι για κοινωνικές εκδηλώσεις τότε ίσως και να καταφέρουμε να του δώσουμε την μορφή που του αξίζει», προσθέτει.

Με την γυμναστική αποκτάμε το όλον, το πακέτο, την ολοκλήρωση που χρειαζόμαστε σαν άνθρωποι. Η γυμναστική προσφέρει σφριγηλό σώμα, ζωντανό, και δυναμικό, αλλά πάνω από όλα προσφέρει διαύγεια πνεύματος και ευεξία. Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει και αφορούν σε θέματα γυμναστικής και τις επιπτώσεις της, αυτές είναι μόνο θετικές. Κάνοντας γυμναστική κανείς και ποτέ δεν έχασε τίποτα, δεν έγινε χειρότερος από αυτό που ήταν και το αποτέλεσμα που παρουσίασε δεν ήταν αποδεκτό. Ο σκοπός δεν είναι να κάνουμε «μπράτσα» και «πλάτες» αλλά να βοηθήσουμε το σώμα μας να δουλέψει, να λειτουργήσει, να υπάρξει. Οτιδήποτε μένει ακίνητο σαπίζει ακόμα και το νερό που είναι κάτι τόσο απλό μα τόσο σημαντικό.

Τα αποτελέσματα της γυμναστικής είναι προφανή και εμφανή σε όλους. ΓΥΜΝΑΣΤΗΤΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: